Mazlumder: Kürtajda 'bedenimi kullandırtmam' sloganı cinayeti masumlaştırmadır

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, kürtajın, insan onurunun çiğnendiği büyük bir zulüm olduğu belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, ülke gündemine gelen bu meseleye kimsenin duyarsız kalamayacağı, kürtajın insan nesline yönelik ciddi bir saldırı niteliğinde olduğu ifade edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

?Mesele gündeme geldikten sonra, kimi insanların ?bedenim benim, istediğim gibi kullanırım? tarzı yaklaşımlarını bir özgürlük ve insan hakkı gibi göstermesi insanlık adına utanılacak bir durumdur. Zira insanın yaşama hakkına kast eden hiçbir saldırıyı ve insana yapılan hiçbir işkenceyi kabullenemez ve adına özgürlük diyemeyiz. Kürtaj bir canlıya yapılabilecek en iğrenç işkencelerden biridir. ?Bedenime dokundurtmam' sloganı ile masumlaştırılmaya çalışılan bu cinayete yönelik insanlık damarımızı devre dışı bırakamayız. Kürtajı masum bir özgürlük hakkı gibi göstermek garabettir.?

Haklı gerekçesi olmadığı sürece kürtaj yaptıran kadınlar ve onları destekleyen erkeklerin aklıselime davet edildiği belirtilen açıklamada, ?Anne karnındaki bir bebeğe karşı işlenen cinayetin ahlaken ve hukuken bir insanın öldürülmesinden farkı yoktur. Ancak kürtaja giden yolu kolaylaştıran kirli yolların da tedavi edilmesi gerekir. Yalnızca yasal düzenlemelerle meselenin halli elbette zordur, insanlık onurunu her şeyden önde tutan bir eğitim anlayışı ile insanın yetiştirilmesi gerekir.Kürtajla parçalanan ceninin feryadını duymayanların, özgürlüğün diğer alanlarına, insan haklarının ve onurunun çiğnenmesine yönelik doğru bir duruş sergilemeleri mümkün olmaz.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber